Je hoort het tegenwoordig overal…iedereen heeft het over human design. Maar wat is het nu precies en wat kan het voor jou betekenen? Dat vertel ik je graag in deze blog.

Wat is Human Design?

Laat ik bij het begin beginnen en uitleggen wat human design nu eigenlijk is. Human Design is een synergie van westerse wetenschap: kwantumfysica, genetica, biochemica, astronomie en esoterische wijsheden: Chinese I’Ching, Astrologie, Kabbalah en Hindu Chakra’s.

Het is jouw energetische blauwdruk en vormt daarmee jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing. Deze gebruiksaanwijzing leert je jij alles kan creëren wat je wilt volgens jouw persoonlijke design.

Jouw Human Design komt tot stand op basis van 3 feitelijke gegevens: je geboortedatum, tijd en plaats.

Als je deze gegevens hebt kun je op diverse sites je chart laten berekenen. Ik gebruik graag de websites van MY BODYGRAPH, JOVIAN ACHIVE of SARA LEERS.

Wanneer je jouw gegevens invoert op een van deze sites verschijnt jouw bodygraph wat je onder andere verteld over welk type je bent, wat je strategie en autoriteit is, maar ook je profiellijnen en informatie over je energiecentra en nog heel veel meer.

Mijn eigen human design experiment

Toen ik net kennis maakte met Human Design merkte ik aan mezelf dat ik echt alle informatie verzamelde die ik maar kon vinden.  Niet alleen was het een feest van herkenning, maar ik wilde ook meteen alles hierover weten. Ik kocht boeken, google was mijn beste vriend, luisterde podcasts, boekte 1-1 readings, ging naar live dagen, deed een opleiding en deed er alles aan om mij eigen design als PROJECTOR te kunnen doorgronden.

Na een tijdje voelde ik dat het tijd werd al die kennis te gaan omarmen en te gaan experimenteren met mijn strategie en autoriteit. Dit leverde al zoveel mooie dingen op. Ik kon steeds beter voelen wat het betekende om te wachten met het nemen van besluiten totdat ik me emotioneel helder voelde en dat ik meer van mezelf mocht gaan delen zodat er uitnodigingen voor samenwerkingen volgde.

Hiervoor zei ik namelijk vaak ergens meteen ja op en had ik later spijt van mijn keuze of voelde werken bijvoorbeeld altijd onvervuld en was ik vaak verbitterd. Uitputtend was het.

Door volledig mij strategie en autoriteit te erkennen kwam er ruimte om te spelen met de andere facetten uit mijn design. Ik ging mijn profiel gebruiken om mensen op de juiste manier van informatie te voorzien en door het op de juiste manier inzetten van de gedefinieerde energiecentra werd ik magnetisch voor de mensen en ondernemers die deze centra ongedefinieerd hadden.

Het experiment van mijn klanten

Sinds een aantal jaar help ik ook mijn klanten met het creëren van hun business by design. Het helpt om de laagjes bij jezelf af te pellen op energetisch niveau zodat je meer van jouw authentieke ik kunt laten zien. Met 25 jaar ervaring in het ondernemerschap waarvan ruim 10 jaar als businesscoach durf ik te zeggen dat ik dit een ontzettend krachtige tool is om in te zetten jezelf te doorgronden en dit om te zetten naar persoonlijke strategieën voor je bedrijf.

Human Design betekent dat je van frustratie over standaard verdienmodellen en hard werken gaat naar talloze AHA’s van herkenbaarheid en simpele doeltreffende veranderingen die bij jou passen. Hierdoor kun je volledig vanuit hun hart en eigen energie ondernemen. Met als resultaat, veel meer joy en succes, rust en voldoening in jouw bedrijf en leven.

Jouw eigen Human Design experiment starten?

Heb ik nu je interesse gewekt en wil je zelf ook aan de slag met jouw design? Of heb je vragen? Stuur me dan een berichtje via Instagram of via mijn website en ik help je heel graag op weg.

Liefs Anke Derks