Over Anke Derks

Klappen vangen is lange tijd een grote overtuiging geweest

Mijn leven stond al heel vroeg in het teken van uitdagingen. Mijn oudere zus overleed 11 maanden voordat ik werd geboren en ik was vijf en een half toen mijn jongere zusje stierf. Zij werd slechts 4 maanden.

Als jong meisje kreeg ik veel voor mijn kiezen en ik maakte daar al behoorlijk wat onbewuste besluiten over het leven en hoe dit voor mij in dat moment werkte om te blijven staan en door te gaan zoals het hoort. Ik deed hard mijn best om niet teveel op te vallen, sprak alleen als ik echt zeker wist dat het nuttig was en liet me van mijn beste kant zien.

Dit ‘harde’ pak heb ik heel wat jaren gedragen en beviel me eigenlijk wel goed. Niet te kwetsbaar zijn, maar vooral laten zien wat er allemaal mogelijk was als je maar hard werkte..

Ik was die sterke vrouw die altijd alle ballen in de lucht hield, voor iedereen.

Totdat…

Dit heb ik een hele tijd volgehouden

Zelfs toen mijn toenmalige partner tussen 2013 en 2016 een aantal herseninfarcten kreeg en ik alle ballen hoog moest houden in het gezin met 5 kinderen onder de 10, 2 bedrijven en een zieke partner. Ruimte voor verdriet en de eenzaamheid was er niet, in ieder geval niet in het zicht. Natuurlijk wel in de schaduw, op de avonden dat niemand keek.

Een aantal jaren voordat dit gebeurde kreeg ik in de gaten wat gedachtes met je doen en leerde en ervaarde ik wat het mogelijk maakte als je deze blinde vlekken bij jezelf ontdekte en er andere mogelijkheden tegenover zette. Ik begreep steeds beter hoe het menselijk brein werkt en omdat ik zelf steeds meer inzichten kreeg over mijn eigen gedachtes kon ik ook mijn eigen gedrag hierop aanpassen.

Toen mijn ex dus erg ziek was, was ik prima in staat om vanuit mijn mindset snelle shifts te maken en door te gaan op de krachtige mannelijke energie

natuurlijk
hield ik dit
niet vol

in 2018 besloot ik voor mezelf te kiezen

Ik besloot uit elkaar te gaan. Die maanden die volgde waren niet fraai en toen ik op een druilerige woensdagochtend in september een zwaar auto ongeluk kreeg was de koek op…

Een periode van herstel volgde en toen ik goed en wel weer aan het werk kon, brak de corona periode aan. Een periode van bezieling en een periode waarin ik echt kon zakken en eens van een afstandje kon kijken naar mijn bedrijf. Het harde werken van al die jaren ervoor had zijn sporen achter gelaten en ik concludeerde dat de manier waarop ik mijn coachpraktijk runde niet vervullend meer was en dat het anders mocht….

Voelen was een moeilijk iets.

En dus stortte ik me in zo’n beetje alles wat maar te maken had met lichaamswerk. Ik wilde weg van het weten en kennismaken met het voelen. Mijn mindset had ik aardig onder controle en stap voor stap kwam ik telkens een stukje dichterbij mijn eigen kern en ervaarde ik voor het eerst weer hoe liefde voor jezelf voelt.

De dans van de tgenstellingen

De volgende stap ontstond vanzelf en ik ervaarde hoe mooi de dans is tussen de tegenstellingen in het leven. Dat het mannelijk mag, gekaderd en gestructureerd, maar ook vrouwelijk, zacht en altijd in beweging.

Door het besef in het weten en het voelen in mijn lijf was ik klaar voor een nieuwe start en zo is het merk Anke Derks geboren. Een bedrijf waarin ik jou 100% alles van mij laat zien en waarin ik je meeneem in de realiteit dat alles mogelijk te maken is op jouw voorwaardes en met de juiste energie.

Ik ben ontzettend klaar om met jou mee te lopen in jouw ondernemersreis en ik sta te popelen om jouw verhaal te horen.

Ben jij er klaar voor om jouw verhaal met mij te delen?

Plan dan een vrijblijvend gesprek met mij in!

KVK   17237767
E-mail   support@ankederks.nl